Niets is fijner dan een mooie zomerdag afsluiten met een barbecue! Zijn jullie samen of verwacht je een grote groep? Eten er kinderen mee? Of mensen met een uitgesproken smaakvoorkeur? Wij bieden voor ieder wat wils. Kies uit onze speciale BBQ-pakketten. Of stel zelf een pakket samen. En vul die aan met onze dagverse salades en sauzen. Samen maken we er een heerlijke zomer van!
Wil jij net zo barbecueën als wij? Met een goede voorbereiding – én de nodige oefening – moet dat zeker lukken. We hebben de volgende tips voor je:
Of je nu veel of weinig tijd hebt, je kunt altijd lekker eten rondom de barbecue. Ingeval van langzaam garen – beter bekend als slow cooking – sluit je de barbecue af met een deksel. En zorg je voor voldoende afstand tussen de kooltjes en het vlees. Deze methode is heel geschikt voor het garen van bijvoorbeeld een hele kip. Of een groot stuk rundvlees. Heb je niet zoveel tijd? Kies dan voor hamburgers, voorgegaarde kip, worstjes en biefstuk. Deze vleessoorten zijn namelijk supersnel gaar boven de hete kolen!
- Sla het vlees direct na thuiskomst op in de koeling of diepvriezer. Wanneer het vlees dezelfde of de volgende dag wordt gebruikt kan het in de koeling worden bewaard.
- Ingevroren vlees haalt u de avond daarvoor uit de diepvries en laat u in de koelkast ontdooien.
- Houd het vlees zo lang mogelijk in de koelkast. Zo voorkomt u dat vlees dat uiteindelijk niet opgaat, onnodig lang in de (warme) buitenlucht ligt.
- Leg het vlees nooit in de zon.
- Kip en varkensvlees dient u altijd helemaal gaar op te eten.
- Leg bereid vlees nooit bij rauw vlees, maar gebruik hiervoor altijd schone schalen.